Rob in 't Groen
email: rob@intgroen.net
telefoon: +31 650 678 071

PRODUCTEN | DOCUMENTATIE | CONTACT
LiteSpeed RACE S

The laatste evolutie en 3e generatie van de innovatieve Moyes Litespeed is de RS. Deze vleugel is speciaal ontworpen voor racen en is daarvoor voorzien van een grotere spanwijdte en een groter aspect ratio. Deze veranderingen hebben geresulteerd in verbeterde steek- en klimeigenschappen. Daarnaast is de Moyes Litespeed RS, ondanks de grotere spanwijdte, zeer gemakkelijk te besturen. Door het geavanceerde ontwerp van het vleugeldoek is starten, landen en thermieken met deze vleugel heel plezierig.

Het Litespeed RS bovendoek is volledig gemaakt van het duurzame PX Mylar doek en komt standaard als volledig wit met een beschermde Titanium Oxide afwerking om UV schade aan het doek te minimaliseren. Als optie is er het ingelegde donkere bovendoek. Dit bovendoek wordt gemaakt van een semi-transparante donkere Mylar soort in het midden van de vleugel en is omgeven door een rand van het met Titanium Oxide beschermde witte PX Mylar. Buiten dat dit donker ingelegde bovendoek er mooi uitziet is het ook nog eens ongeveer 1,5 kg lichter. Het onderdoek is gemaakt van Dacron en verdeeld in 3 kleurzone's waarvan de kleuren door de klant vrij gekozen kunnen worden.

De Moyes Litespeed RS wordt standaard geleverd met aluminium leading edges, carbon cross bars en het standaard geprofileerde a-frame met een ronde base bar. In deze configuratie vliegt deze vleugel al fantastisch, maar het vleugelgewicht kan gereduceerd worden en de besturing verbeterd door een uitgebreide reeks aan prestatie opties.

Met de standaard uprights is het een goed idee om het a-frame uit te breiden met een aerodynamische fast base bar. De meest gekozen optie is een upgrade naar de Moyes Zoom uprights en een carbon speed bar. De Moyes Zoom uprights zijn super aerodynamisch en gemaakt van geŽxtrudeerd aluminium met een zwarte afwerking. De carbon speed bar is gefabriceerd met hetzelfde aerodynamische profiel als de Zoom uprights. Deze speed bar is met de hand gemaakt van pre-preg carbondoek en is onder druk op hoge temperatuur uitgehard om een aantrekkelijke en langdurig afwerking te verzekeren.

Een hele serie aan carbon opties is beschikbaar wanneer je een Moyes Litespeed RS aanschaft. Zeer populair zijn onder andere de carbon leading edges, de carbon sprogs, de carbon zeillatten en de carbon leading edge inserts. De carbon opties geven het toestel stijvere en lichtere alternatieven ten opzichte van de standaard aluminium onderdelen. Dit draagt bij aan een prettige bestuurbaarheid en prestatie van de vleugel.

  Litespeed RS 3.5 Litespeed RS 4
Vleugeloppervlakte 13.7 m2 14.1 m2
Spanwijdte 10.3 m 10.4 m
Neushoek 130-132 graden 130-132 graden
Aspect Ratio 7.7 7.7
Vleugelgewicht * 33 kg 33.5 kg
Optimaal pilotengewicht 72 kg 78 kg
Inhaakgewicht 68-109 kg 68-109 kg
Ingepakte vleugellengte 5090 mm 5150 mm
Kortgepakte vleugellengte 4500 mm 4500 mm
Zwaartepunt vanaf de neus ** 1343 mm 1353 mm
Aantal zeillatten    
    Boven 23 23
    Onder 6 6
VNE 85 km/u 85 km/u
Trim snelheid 34 km/u 34 km/u
Stall snelheid *** 26 km/u 26 km/u
Maximum snelheid 124 km/u 124 km/u
Snelheid voor beste glijgetal 45 km/u 45 km/u
Beste glijgetal 15:1 15:1
Snelheid voor glijgetal 10:1 74 km/u 74 km/u


* Het gewicht van de standaard uitvoering is weergegeven. Sommige opties kunnen het gewicht tot 2 kg verlagen.
** Het gegeven zwaartepunt geldt voor een Mylar bovendoek.
*** Gemeten bij het optimale pilotengewicht.
Aanbiedingen
2e Hands

Deltavleugels
LiteSpeed RACE S
LiteSport
Sonic

Harnassen
Contour
Eaze
Matrix

LiteFlite
Dragonfly

Prijzen
Online Offerte

VOORPAGINA | PRODUCTEN | DOCUMENTATIE | CONTACT

© The contents of this website are copyright of Moyes Delta Gliders 2007.